V okrese Trebišov ukončila štrajk jedna základná škola

27.11.2012 Trebišov

Trebišov 27. novembra (TASR) - V okrese Trebišov dnes pokračuje v štrajku naďalej zhruba 62 percent školských zamestnancov. Štrajk po pondelku (26.11.) ukončila len Základná škola (ZŠ) v obci Bieľ. Pre TASR to dnes uviedla šéfka Rady Odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy v Trebišove Eva Kmecová.

V meste Trebišov dnes podľa nej naďalej štrajkujú všetky základné školy, okrem ZŠ Ivana Krasku.

Mesto informovalo, že rodičia môžu v priebehu štrajku umiestniť deti do Centier voľného času Príroda alebo na ulici T. G. Masaryka.

Aj v školách, ktoré sa vôbec nezapojili do štrajku, zamestnanci podporujú požiadavky štrajkujúcich. Patrí k nim aj Základná škola s materskou školou v obci Borša v Trebišovskom okrese. "O tom, či sa bude vyučovať alebo sa škola zatvorí, rozhodli všetci zamestnanci na odborovej schôdzi hlasovaním. Dopredu sme sa rozhodli, že väčšina rozhodne a menšina sa pripojí," povedala dnes pre TASR riaditeľka školy Zuzana Lacková. "Súhlasíme s požiadavkami odborového zväzu a morálne podporujeme štrajkujúcich," dodala. Vyučovanie prebieha v normálnom režime, deti chodia do školy, čo ich rodičia vítajú.
 

Vyberte región